Om een bedrijf goed te laten draaien, moeten de financiën goed op orde zijn. Om je bedrijf verder te laten groeien, kan je ervoor kiezen om een bedrijfslening aan te vragen. Dit kan je helpen met verschillende zaken waarmee je wil verder groeien. Ben je benieuwd hoe je een bedrijfslening kan aanvragen? Dan kan je hieronder lezen hoe je snel en eenvoudig een bedrijfslening kan aanvragen.

Begin met een zakelijke rekening

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een zakelijke lening aan te vragen, is het aan te raden om te beginnen met openen van een zakelijke rekening. Veel mensen twijfelen over een zakelijke rekening, terwijl het wel een aantal voordelen met zich meebrengt. Je privérekening gebruiken voor je bedrijf is niet handig, omdat je dan zakelijk en privé gaat mengen. 

Een groot voordeel van een zakelijke rekening is dat je alle financiën die te maken hebben met je bedrijf op één plek hebt. Dit zorgt voor een mooi overzicht van bij- en afschrijvingen. Verder is het makkelijker om een jaarrekening te krijgen. Een zakelijke rekening is dan ook makkelijker om daarmee een zakelijke lening aan te vragen. Lening bedrijf wordt dan op je zakelijke rekening gestort waardoor je weet waar je aan toe bent.

Doelen van een zakelijke lening

Zit je erover na te denken om een zakelijke lening aan te vragen? Dan is het handig om te weten waar je dat geldbedrag voor zou kunnen inzetten. Veel bedrijven vragen een zakelijke lening aan om dure machines aan te schaffen die voor belang zijn voor het bedrijf. Er kan namelijk altijd iets kapotgaan of misschien wil je investeren in betere machines. Hier is een zakelijke lening zeer geschikt voor. 

Bedrijfslening aanvragen kan ook voor het aanschaffen van voertuigen voor je bedrijf. Dit kunnen transportvoertuigen zijn, maar ook voertuigen zoals auto’s om daarmee extra reclame te maken wanneer je buiten rijdt. Hier moet je wel goed over nadenken. Maak daarom van tevoren al een plan waarvoor je de zakelijke lening precies wil gaan gebruiken. Wil je graag verder gaan uitbreiden op een ander gebied? Ook in dat geval kan je ervoor kiezen om een zakelijke lening aan te vragen. 

Aanvragen

Een zakelijke lening kan je makkelijk online aanvragen. Er zijn natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden, zoals een minimale omzet, positief eigen vermogen en resultaat. Daarnaast is het van belang dat je al vijftien maanden geregistreerd bent bij de Kamer van Koophandel. Laat jezelf goed informeren over de voorwaarden voor een zakelijke lening. 

Je hoeft online alleen een account te maken waarmee je de zakelijke lening wil aanvragen. Vervolgens moet je een aantal belangrijke documenten overleggen. Denk aan de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening. Het fijne aan een zakelijke rekening is dat je dan het overzicht snel hebt. Je krijgt hierna een aanbod waar je op in kan gaan of kan weigeren als het je niet bevalt. Als laatste stap moet je je natuurlijk identificeren en als alles geregeld is, wordt het geldbedrag op je rekening gestort.